Smslån utan UC - jämför över 40 olika långivare

Sms lån utan UC kreditupplysning

Kreditupplysningar hos UC är något de flesta av oss känner igen. UC används av företag för att få en bild av en potentiell kunds ekonomiska situation. Upplysningen görs när man säljer något på kredit eller öppnar ett nytt mobilabonnemang. Hur som helst kan man ändå inte göra förfrågningar hos UC, man måste alltid ha ett legitimt skäl före man skickar in förfrågan.
Om en person vill beställa ett abonnemang eller låna pengar, så vill företaget som erbjuder tjänsten främst kolla om personen har betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningar har varit, och kommer alltid att vara, en av de främsta indikatorerna om hur personen skött sin ekonomi.

UC (tidigare Upplysningscentralen) var det första bolaget som grundades för att samla in uppgifter om privatpersoners och företagens ekonomi, som sedan kunde användas andra företag för alla möjliga beslut och analyser. UC grundades av Sveriges största banker får flera årtionden sen.
Som privatperson vet vi oftast endast till om UC:S kreditupplysningar, men de erbjuder mycket mer. Tar du ett bolån eller större privatlån så vill kreditgivaren alltid göra en kreditupplysning via UC. Varför finns det så många långivare som gör reklam om att de lånar ut pengar utan UC?

Vill du filtrera ut de långivare i vår tabell som använder någon annan än UC? Kryssa endast i ”Lån utan UC” så får du fram de långivare som använder ett annat kreditupplysningsbolag.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Nackdelen med att använda UC när man ansöker om snabblån

Banker och större kreditbolag kan vara skeptiska mot dem som ansökt eller har flera snabblån. Därför vill många av oss undvika en förfrågan hos UC om det bara är möjligt. Som tur finns det väldigt många långivare som erbjuder just detta. Många långivare använder idag antingen Bisnode, Creditsafe, Soliditet eller Decidas för sina kreditupplysningar. Ansöker du om lån hos en långivare som använder ett av dessa kreditupplysningsbolag så registreras förfrågan endast hos det upplysningsföretag långivaren använder. Upplysningsbolagen delar inte med sig den information de har om privatpersoners ekonomi.

Om du ansöker om ett större blancolån hos ett kreditbolag som använder UC, registreras varje förfrågan hos UC. Om du i framtiden vill hyra en lägenhet eller ansöka om bolån, så syns denna förfrågan hos hyresvärden eller banken. Förutom att de ser hur många förfrågningar du har, så ser de också vem som gjort dem och när. Har du tidigare fyllt i flera ansökningar hos långivare som erbjuder smslån, men inte tagit något lån sist och slutligen, så syns förfrågan i dina uppgifter ändå.

Ansöker du om bolån och du har flera förfrågningar av smslåneföretag så kan banken misstänka att du döljer något som du inte vill att de ska veta. Förfrågningar hos UC kan tyda på att du har förlorat din inkomst, har mer skulder än du nämnt i ansökan eller så lever du över dina tillgångar. I vissa fall är bankers skepticism befogad, men inte alltid. Nuförtiden tar allt fler av oss ett snabblån om det strulat till sig med ekonomin, men det är kanske något vi inte alltid vill dela med oss.

lån med mobilen

Kan man få ett större lån utan UC?

Vill du låna en större summa på över 100 000 kr så är det svårare att hitta en långivare som inte använder UC. Privatlån utan UC är sällsynt, då långivare helst vill använda UC när de lånar ut större summor utan säkerhet. Här gäller samma princip som hos banker, man vill ha en så grundlig rapport som möjligt av kundens hela ekonomi och livssituation. Långivarna vet att alla som erbjuder större privatlån använder UC får därmed fram uppgifter om kunden redan har några större lån. I vår tabell hittar du lån upp till 30 000 kr utan UC, men behöver du en större summa så blir du tvungen att använda en långivare som använder UC.

Lån med betalningsanmärkning och utan UC?

Flera långivare erbjuder dessa dagar lån åt dem som har betalningsanmärkningar sen tidigare. Vissa har också valt att använda andra kreditupplysningsföretag än UC. Om du vill upprätthålla din kreditvärdighet hos UC, så lönar det sig för dig att hitta en långivare som använder t.ex. Bisnode eller Creditsafe.

Vill du veta hurudana uppgifter har om dig, så kan du kolla detta hos minuc.se. Utdraget kostar dig 19 kr och du har tillgång till utdraget i 48 timmar. Om du vill veta varifrån UC får sina uppgifter kan du läsa mer om det här: https://www.uc.se/om-uc/vara-kallor/

Om du behöver ett lån och har några anmärkningar, så måste du bereda dig på en lite längre ansökningsprocess hos de långivare som accepterar anmärkningar. De vill vara absolut säkra på att du har viljan och möjligheten att betala tillbaka hela lånet i tid. Är din kreditrisk tillräckligt låg, så har du möjlighet att låna pengar. I kreditrisken räknar man med dina nuvarande skulder samt lån, boendeform, anställningsform, betalningsanmärkningar och kreditupplysningar. Denna information kombineras med uppgifter om dina inkomster och utgifter.

Vill du ansöka om ett större privatlån och det är ok om det tas en UC, så rekommenderar vi att du använder en låneförmedlare. Du får då flera erbjudanden genom en enda ansökan. Om du ansöker hos t.ex. Lendo binder du dig till ingenting genom att ansöka. Vill du bara kolla hurudant lån du skulle få, så är det fritt fram och skicka in en ansökan.

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com