Långivare i Sverige - jämför över 40 olika långivare

Långivare i Sverige – hitta den bästa här

Oftast när man nämner ordet ”långivare”, förs tankarna först till de vanliga bankerna vi har. Så har det länge varit, men nuförtiden finns det fler alternativ på marknaden. Det som alla har gemensamt, är att de lånar ut pengar till privatpersoner. De vanligaste låneprodukterna är idag bolån, privatlån, snabblån, smslån, kontokredit och kreditkort. Majoriteten av dem som erbjuder dessa lån är registrerade hos Finansinspektionen. Aktörerna som verkar på Internet beviljar för det mesta lån utan säkerhet, medan banker och andra större kreditinstitut beviljar lån som kräver säkerhet.

I följande sektion har vi en genomgång av de viktigaste långivarna på Internet. Vi har valt att presenterna de långivarna som erbjuder lån utan säkerhet. Företagen vi nämner erbjuder antingen smslån, privatlån eller P2P-lån. Att ansöka om lån har blivit enkelt när nästan alla långivare idag erbjuder lån via Internet. Behöver du ett snabbt lån, lönar det sig att först gå igenom långivarna på nätet.

Välj rätt långivare

Nuförtiden finns det minst 50 olika långivare på marknaden, vilket gör valet svårt för konsumenten. På marknaden finns en stor del seriösa, men också en del oseriösa långivare som inte har rent mjöl i påsen. En bra grundregel är att välja en av de mer etablerade tjänsterna när man letar efter ett lån. Bra alternativ är Ferratum, Monetti eller Meddelandelån. Dessa aktörer har funnits på marknaden länge och har en tydlig prissättning och bra villkor. Huvudsaken är att du får en tydlig bild av hur mycket lånet kommer att kosta dig. Om det inte står klart och tydligt, kan det tillkomma dolda avgifter som du inte var medveten om då du började ansökan.

Före du börjar fylla i ansökan hos långivaren, måste du fastställa vad du behöver lånet till och hur stor summa som behövs. Om du endast behöver ett litet lån, så finns det några långivare som erbjuder lån utan ränta med kortare återbetalningstid. För vissa är det också viktigt att deras ansökan behandlas snabbt och utbetalningen görs ännu samma dag. I tabellen nedan hittar du en tabell över de största långivarna i Sverige där du kan välja att inkludera endast de som möter dina krav. Vill du t.ex. ha ett lån utan UC, så kryssar du bara i den rutan. Då visar vi endast långivare som använder antingen Bisnode eller Creditsafe.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

lån med mobilen

Saker att tänka på när du vill låna pengar

För du lånar pengar borde du alltid fundera på om du verkligen måste ta ett lån. Har du redan stora skulder borde du inte tänka på att ta mera lån i detta skede. Då lönar det sig mer att gå igenom sin egen situation och fundera på hur man kan minska på sin skuldbörda.

Konsumtion är det ändamål vi oftast vill låna till. Här borde vi alla tänka igenom om produkten eller tjänsten vi vill skaffa verkligen är nödvändig. Om lånet du tänkte ta inte är av det billigaste slaget, måste du tänka efter extra noga. Bäst vore det om du istället sparar ihop den summa du behöver och gör inköpet först efter det.

Redan nu lönar det sig också att tänka på vad som kan hända om du inte klarar av att betala av ditt lån. Tar du flera små lån blir det dyrt i slutändan, iaf. om du måsta flytta fram förfallodatum eller dela upp betalningarna i mindre delbetalningar. I värsta fall kan det leda till att du får en betalningsanmärkning.

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com