Låna 10 000 kr - jämför över 40 olika långivare

Lån utan säkerhet – ansök direkt online

Alla vi som har ett bolån, vet att banken kräver någon slags säkerhet när man köper en bostad. Bostaden fungerar som en säkerhet när du får ett bolån från banken. Detta är helt förståeligt, när det handlar om ett så stort lån. Banken vill vara säker på att de i varje fall får sina pengar tillbaka. De kan känna sig trygga, när de vet att de kan sälja din bostad om du inte betalar. Detta leder också till att du får en konkurrenskraftig ränta på ditt lån.

Privatlån kan man få idag antingen helt utan säkerhet eller med någon slags säkerhet. En bostad som säkerhet är något som banker alltid accepterar, men med mindre lån måste man ha någon annan typ av säkerhet.

Vi kan ta ett bilinköp som exempel. Köper du en ny eller rätt så ny bil, kan du få finansiering direkt genom bilhandlaren. Då fungerar bilen som säkerhet och du får en låg ränta och bra villkor för lånet. Återbetalningstiden kan bli mellan 5–10 år. När bilen blir äldre än 10 år, duger den sällan mer som säkerhet för ditt lån.

Bolån och billån är ganska klara fall för lån med säkerhet. Men hur gör man om vill ta ett privatlån för konsumtion?

Du kan lätt jämföra lån utan säkerhet i tabellen nedan. Välj bara den summa du vill lån och hur lång återbetalningstid du vill ha.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Lån med egendom som säkerhet

Behöver du ett lån på 10 000 kr och pengarna måste vara på ditt konto senast nästa dag? Då kan det bli svårt att hinna om du går till banken och frågar lån hos dem. Nuförtiden finns det så många långivare på marknaden som erbjuder snabba lån, så banklån kan man direkt räkna bort. Lånen du hittar på Internet är i regel sådana som inte kräver någon säkerhet. Det låter väl bra? Speciellt om du inte har någon egendom som långivaren skulle acceptera som säkerhet.

Om man prioriterar snabb behandling, så är ett lån utan säkerhet bra. Långivaren vill dock vara säker på att du vill och kommer att betala tillbaka lånet tillbaka i tid. Långivaren har endast ditt ord om att de kommer att få sina pengar tillbaka. Om långivaren inte får någon säkerhet av dig, hur kan de vara säkra på att de får sina pengar tillbaka?

De kan aldrig vara 100% säkra om att kunden betalar tillbaka lånet i tid. Nu menar vi inte att någon skulle ansöka om lån och veta redan då att de aldrig kommer att betala tillbaka lånet. Vi vet dock aldrig hur vår framtid ser ut och vilka problem vi kommer att stöta på, som leder till att lånen blir obetalda.

Långivarna garderar sig mot denna risk genom att kräva en högre ränta av de som vill ha lån utan säkerhet. Räntan bestäms alltid individuellt efter att du fyllt i hela ansökan. Om din ansökan visar att din framtid ser ljus ut, kommer du att få en lägre ränta och vice versa. På något sätt känns detta som en paradox, då de som har det sämre ställt måste betala en högre ränta.

Summering: Vill du ha ett privatlån med låg ränta, ansök om ett privatlån som kräver säkerhet. Vill du ha pengar snabbt på kontot, ansök då om ett lån utan säkerhet.

lån med mobilen
Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com