Låna med betalningsanmärkning - jämför över 40 olika långivare

Låna pengar med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar som du dragit på dig för flera år sedan påverkar ditt liv ännu en bra tid framåt. Om du har en anmärkning så får du planera ditt liv mer noggrant, men det betyder inte att allt är kört. Flera långivare kommer att säga nej direkt om du ansöker om lån hos dem och dessa borde du undvika, så du inte får för många förfrågningar hos kreditupplysningsbolagen. Därför vill vi hjälpa dig att hitta en långivare som accepterar betalningsanmärkningar.

I vår tabell över långivare nedan, hittar du de största aktörerna på marknaden. Vill du endast ha med de företagen som erbjuder lån med betalningsanmärkning, så kryssar du bara i ”Lån med betalningsanmärkning”. Dessa företag behandlar din ansökan även om du har en anmärkning.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Hur uppstår betalningsanmärkningar?

Vägen till en betalningsanmärkning är alltid individuell, då vi alla möter på problem i vissa situationer av våra liv. I vissa fall kan det vara så att vi missat en betalning eller medvetet undvikit alla de räkningar vi fått. Processen går på följande vis, om du t.ex. köpt en mobil på avbetalning.

  1. Du betalar inte den första fakturan du får av företaget.
  2. Efter ungefär två veckor får du en påminnelsefaktura med påminnelseavgift + ränta tillagt.
  3. Om du inte betalar påminnelsefakturan kan vissa skicka dig en till faktura eller ringa dig för att påminna dig om att det är dags att betala.
  4. Får företaget inte sin betalnings efter detta, åker hela ärendet över till inkassoföretaget. Deras uppgifter blir nu att få kontakt med dig och få dig att betala av fakturan. I detta skede läggs en inkassoavgift till ditt nuvarande skuldsaldo.
  5. Om inkassobolaget inte får in betalningen, flyttas ärendet över till Kronofogden. På samma gång får du meddelande från KF att ärendet nu ligger hos dem. I detta skede hinner man ännu stoppa betalningsanmärkningen. Antingen genom att betala av lånet eller bestrida fakturan.
  6. Får KF inte betalningen eller meddelande om bestridande så registreras betalningsanmärkningen hos UC. Denna anmärkning blir kvar i 3 år och tas inte bort även om du skulle betala av skulden.

Vägen till Kronofogden och en betalningsanmärkning är lång och på vägen hittar du många varningssignaler. Missar man dessa, får man leva med anmärkningen i 3 år framåt.

lån med mobilen

Vad för en betalningsanmärkning med sig?

En betalningsanmärknings uppgifter är att bevisa att du som privatperson inte kunnat ta hand om din ekonomi på ett klokt sätt. Du kan räkna med att du får svårigheter när du har att göra med mobiloperatörer, långivare, banker, kreditinstitut och bostadsbolag. Vi nämnde tidigare att anmärkningar var förr i tiden verkliga hinder och gjorde att flera företag inte ville ha dig som kund. Antalet företag som använder kreditvärdighet som en faktor i sina processer ökar stadigt, då informationen finns att fås hos flera kreditupplysningsbolag. På samma gång har källorna där uppgifter samlas in för att bestämma ens kreditvärdighet ökat, vilket gör att en enda betalningsanmärkning inte sätter stop för precis allt.

Har du nyligen dragit på dig en betalningsanmärkning påverkar den extra mycket om någon gör en förfrågan. Har du istället en gammal förfrågan från 2,5 år sen, påverkar den inte lika mycket om det är din enda anmärkning. Detta bevisar att du skött dig de senaste åren och kan leda till att du får lån lättare av de långivare som accepterar betalningsanmärkningar.

Hur stort lån kan jag få om jag har en betalningsanmärkning?

De flesta av oss tror att en anmärkning sätter stop för precis alla lån, men så är inte fallet. En stor del av de företag som erbjuder lån åt personer med betalningsanmärkning beviljar endast snabblån eller högkostnadskrediter. Det finns dock andra alternativ om du vill undvika dyra lån. Under långivarna i vår tabell har vi nämnt att de som ansöker med en betalningsanmärkning, kan inte ansöka om de största summorna. Så om du ansöker om ett större lån, får du vara beredd på att den beviljade summan inte motsvarar den du är ute efter.

Det som alla kanske inte vet om, är att man kan få lån med bostaden som säkerhet. Om du äger en bostad som är belånad till mindre ån 85% kan den fungera som säkerhet för lånet. Detta arrangemang tillåter dig låna större summor pengar med lägre ränta. Denna typ av lån för dock med sig en större uppläggningsavgift, så det lönar sig inte att ansöka om mindre lån med bostaden som säkerhet. Har du en stor skuld sen senare, kan denna typ av lån fungera som ett omstartslån.

Privatlån med betalningsanmärkning är även en möjlighet om du behöver lån. Om du inte har någon säkerhet så kan denna typ vara något för dig. Får du ännu med en medsökande för lånet, så ökar dina chanser att få lånet ännu mer. Så istället för att ta ett mindre snabblån, så får du istället ett större lån med längre återbetalningstid.

Om du vill hitta det billigaste privatlånet, kan det vara en god idé att ta hjälp av den bästa låneförmedlaren. Genom låneförmedlarens ansökan får du svar från flera olika banker och kreditinstitut och kan i lugn och ro välja det bästa erbjudandet. Observera att nästan alla förmedlare använder UC när de gör sin upplysning. De tar dock endast en UC, dvs. bankerna som tar emot din ansökan behöver inte själv göra en ny upplysning för varje kund.

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com