Blancolån av över 40 olika långivare

Vi vill hjälpa dig hitta marknadens bästa blancolån! Börja med att välja den lånesumma du är ute efter och välj sedan en långivare som möter dina krav.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Vad är blancolån?

Blancolån, är kort och gott, ett lån utan säkerhet. Om lånet du söker inte kräver någon säkerhet, blir också räntan högre i detta fall. När du inte har någon säkerhet, kan långivaren endast basera utlåningen på din förmåga och vilja att betala tillbaka lånet. Här tar långivaren hjälp av ett kreditupplysningföretag, då den vill kolla hur du skött dina tidigare lån.

Snabblån, smslån och privatlån är produkter som inte kräver någon slags säkerhet. Så du behöver inte panta någon guldring eller liknande om du behöver ett litet lån. Iom. detta så måste du dock betala en högre ränta, då långivaren inte kan sälja din säkerhet om du får för dig att inte betala tillbaka lånet. Med t.ex. bolån, där du har själva bostaden som säkerhet, så får du alltid en väldigt låg ränta. Om banken blir tvungen att sälja säkerheten vidare, så finns det alltid köpare för just denna typ av säkerhet. Ett annat exempel av säkrade lån är billån. För nya bilar får man rätt så lätt finansiering, då en ny bil går lätt att sälja vidare om låntagaren inte betalar tillbaka i tid.

Den största skillnaden mellan osäkrade och säkrade lån, är att du inte behöver motivera i ansökan till vilket ändamål blancolånet skall användas. Så du kan fritt välja om du vill finansiera en resa eller använda lånet för att samla gamla lån till en större helhet. Blancolån är i princip smslån, men lånesumman är mycket större än de vanliga sms lånen. Ansökan är ganska långt likadan, men för blancolån kan ansökan vara mer ingående. Långivaren kan vilja veta mer exakt om du har några lån som du betalar av för tillfället och om du har några kreditkort.

Snabblån, smslån och privatlån är produkter som inte kräver någon slags säkerhet.

blancolånen med bäst villkor

Blancolån med bäst ränta

När det gäller smslån, så spelar räntan inte lika stor roll som vid blancolån. Om du har ett lån med 30 dagar återbetalningstid, så hinner räntan inte löpa alltför länge. Om du ansöker om ett blancolån 100 000 kronor, så lönar det sig att hitta en långivare som erbjuder så låg ränta som möjligt. Ett blancolån kommer du att betala av i flera år och därför lönar det sig att hitta det förmånligaste alternativet direkt. Observera att räntan oftast är rörlig och kan då stiga om Riksbanken får för sig att höja reporäntan.

De räntor som vi presenterat i vår tabell är långivarnas exempelräntor. Då lånet inte kräver någon säkerhet, reflekteras detta i lånets ränta. Långivaren måste baka in risken i räntan som bestäms för enskilda kunders lån. Långivaren kan endast kräva att kunden betalar tillbaka enligt de avtal som gjorts upp. Räntan ges enligt den kreditbedömning som görs under själva låneansökan och t.ex. en högre ränta visar att det finns en stor risk att kunden inte betalar tillbaka. Så om din ekonomi är i skick, så får du med största säkerhet en lägre ränta.

Ett blancolån kommer du att betala av i flera år och därför lönar det sig att hitta det förmånligaste alternativet direkt.

Villkor för blancolån

En sund ekonomi är bra början om du vill hitta ett blancolån med goda villkor och låg ränta. Långivare vill helst ha kunder vars ekonomi kommer att vara i skick även i framtiden. Detta räknas ut med hjälp av de uppgifter du ger i din låneansökan. En viktig indikator här är ditt arbetsförhållande. Om du jobbat på samma företag sen 10 år tillbaka och har fast anställning, ses detta som en positiv sak. Andra faktorer som påverkar positivt är om du bott en längre tid i din nuvarande bostad, bor tillsammans med någon och har barn. Om du har lån sen tidigare så kan detta ses antingen som en positiv eller negativ sak. Om du t.ex. har ett bostadslån och ett kreditkort, så vet långivaren att även andra långivare beviljat din låneansökan. Ett flertal smslån kan dock påverka negativt i din ansökan.

Så har du en stabil livsstil, fast anställning och god kredithistoria så är det bra startpunkt om du vill ansöka om blancolån. Med denna kombination borde du få en låg ränta och bra villkor. Hela ansökningsprocessen kan du sköta på nätet och du behöver ingen typ av säkerhet. Om du bestämmer dig för att ta ett lån och i framtiden hittar ett förmånligare alternativ, så kan du alltid byta. Du kanske har möjlighet att ansöka om lån med säkerhet av din egen bank, vilket sänker räntenivån ännu mer.

jämför blancolån

Sammanfattning

Blancolån är ett lån utan säkerhet. Lånesumman är oftast större än hos smslån och mindre än privatlån. Lånet har ofta en rörlig ränta och kundens räntenivå bestäms då hela ansökningsprocessen är genomförd. Då lånet inte har någon säkerhet, kan långivaren endast basera räntan på de uppgifter kunden gett i ansökan. Om långivaren kan, baserat på dina svar, se att du har en stabil ekonomi får du oftast en lägre räntesats. Flera kreditupplysningar eller en betalningsanmärkning kan ofta leda till en mycket högre ränta eller avslag på ansökan. Om du ännu har skulder hos kronofogden kan du inte ansöka om blancolån.

Blancolån är ett lån utan säkerhet.

Hem » Privatlån » Blancolån
Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com