Låna pengar av över 40 olika långivare

Vi vill hjälpa dig hitta marknadens bästa lån! Börja med att välja den lånesumma du är ute efter och välj sedan en långivare som möter dina krav.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Låna pengar

Om du har funderat på att ta ett lån, så har du kommit rätt! Smslånet.com erbjuder en överblick av alla marknadens olika lån. De flesta av oss kommer i något skede av våra liv ta någon typ av lån eller kredit. Om du inte vet var du skall börja, lönar det sig att gå igenom de långivare vi presenterar på vår sida. Hos oss hittar du information om sms lån, privatlån, kontokrediter och låneförmedlare. Du kan snabbt få fram långivare som möter dina krav. Så om du t.ex. är ute efter ett litet snabblån utan UC, så klickar du endast i ”Lån utan UC” i början av tabellen.

Vår tjänst erbjuder information om över 40 olika långivare. Alla av dem lånat ut pengar, men det är en god idé att gå igenom sina egna krav före man börjar skicka in ansökningar. Typen av lån du är ute efter kanske inte finns att få hos alla långivare. Om du just är i behov av ett litet lån på 2000kr, så finns risken att alla inte erbjuder denna summa. Typen av roll lönar dig sig även att granska för man ansöker. Nuförtiden erbjuder flera långivare kontokrediter, som fungerar mer som ett kreditkort. Det som alla långivare listade på vår sida är dock alltid lån utan säkerhet med snabb behandling.

När du letar efter det bästa sms lånet, så lönar det sig ofta att ta tag i erbjudanden som långivarna erbjuder åt nya kunder. Det vanligaste erbjudandet är antigen rabatt på det första lånet eller ett helt kostnadsfritt lån.

lån med mobilen

Så enkelt lånar du pengar

Via vår tjänst kan du enkelt klicka dig vidare till en långivare som erbjuder ett just sådant lån du är ute efter. Hos oss hittar du långivare som erbjuder summor från 5000 kr till 600 000 kr utan säkerhet. En snabb överblick av vår tabell ger dig en ganska bra bild över vilka långivare vi valt att presentera åt våra användare.

Om du redan vet hur stort lån du behöver, kan du börja med att välja rätt lånesumma i början av tabellen. Om du inte får fram tillräckligt många alternativ, kan du prova ändra på återbetalningstiden. Det kan t.ex. hända att vissa långivare inte erbjuder återbetalningstider under 1 år. Kostnaderna ser du direkt per långivare i tabellen. Observera att räntan endast är en exempelränta, slutliga räntesatsen bestäms först då kunden fyllt i hela ansökan. Genom att klicka på ”Mera information” får du fram uppgifter gällande kreditupplysningar, utbetalningstider och vilka typer av lån företag erbjuder.

Om du vill skicka in en ansökan hos t.ex. Ferratum eller Monetti, så kan du klicka på ”Ansök nu” -knappen till höger i tabellen. Genom knappen flyttas du direkt till långivarens ansökan, där du kan läsa mer om lånet och sedan fylla i hela ansökan. Om du märker före du ansöker att lånet ändå inte passar dig, kan du stänga sidan och leta efter ett annat alternativ på vår sida. Om du redan råkat fylla i ansökan hos en långivare och ångrar dig, är detta också ok. Att endast ansöka om lån binder dig till ingenting.

Dessa dagar har 97,5% av alla svenskar mellan 21 och 50 år någon typ av Bank ID.

Hur hittar jag lånet med lägst ränta?

Vi nämnde tidigare, att räntan du ser i vår tabell endast är ett exempel. Utan en ifylld ansökan och kreditupplysning kan inget företag ge dig ett låneerbjudande eller bestämma någon slags ränta. Om de var tvungna att bestämma räntan utan några kunduppgifter, skulle alla få den maximala räntesatsen. Istället har långivarna modeller som körs igenom när du fyller i ansökan och baserat på modellens svar, bestäms din ränta. Denna process kallas också för ”scoring” och används av alla företag och banker som sysslar med utlåning av pengar.

I grund och botten kommer de med mer ostabil ekonomi få en högre ränta och de som har det bättre ställt får en lägre ränta. Detta låter inte rätt på något sätt, men så fungerar världen. Personer med sämre ekonomi är en större risk för långivaren, speciellt när det gäller lån utan säkerhet. Långivaren kan endast räkna med att låntagaren har möjlighet och vilja att betala tillbaka lånet i tid. De som har det bättre ställt har sin ekonomi i skick och vill undvika problem som tillkommer när man inte betalar. Därför medför dessa kunder inte alltför stor risk åt företagen.

Så om du inte hör till den sistnämnda gruppen av människor, var lönar det sig då att börja ansöka om lån? Om du inte ansökt om lån tidigare, skulle vi rekommendera att du börjar med att fylla i en låneansökan hos en låneförmedlare. Vi har en skild sida där vi presenterar hur låneförmedlare jobbar för att hitta det billigaste lånet åt sina kunder. Till låneförmedlarnas grunduppgifter hör, är att ta emot din ansökan och skicka den direkt vidare till sina samarbetsbanker för behandling. Du får svar på ansökan direkt på låneförmedlarens sida och du kan i lugn och ro gå igenom alla de erbjudanden du får framför dig.

Detta är det lättaste sättet att få reda på den ränta du måste betala om du vill låna pengar. Det positiva med låneförmedlare är att du inte behöver tacka ja till lånen du presenteras. En ansökan hos t.ex. Lendo kostar dig ingenting och binder dig heller inte till något.

Summering: Skicka din ansökan till en låneförmedlare för att få en överblick över räntor som långivarna tar.

låna pengar

Hur mycket kan jag låna?

Det positiva med att använda en låneförmedlare, är att du få reda på både din ränta och hur mycket du möjligtvis får låna. När du skickar in ansökan till förmedlaren, får du även en riktgivande lånesumma som långivarna är villiga att bevilja. Du måste dock bereda dig på att den också kan vara mycket lägre än den summa du tänkt låna. Vissa kan också erbjuda en större summa än vad du ursprungligen tänkt dig. Om du vill vara på den säkra sidan, så kan du alltid ansöka om en lite större summa. Om du tänkt låna en summa på 10 000kr och får erbjudanden på upp till 50 000 kr, så skall du inte genast börja planera vad du kunde göra med denna summa. Visst kan det vara lockande om du får ett så stort erbjudande, men denna summar passar på inget sätt i din budget om du endast är ute efter ett 10 000 kr lån.

Lånesumman du får på skärmen är även inte alltid den slutliga summan. Vissa långivare kan erbjuda en stor summa hos låneförmedlaren, men sedan sänka summan när du slutför ansöka i deras tjänst. Om det sen visar sig att de egentligen endast kan erbjuda 5 000 kr med en högre ränta än de andra alternativen. Obs! Även om du slutfört ansökan hos en långivare, binder du dig inte till att ta lånet.

Om du inte har akut behov för ett lån, kan du hålla koll på olika erbjudanden som långivarna har med jämna mellanrum. Vissa kan ha erbjudanden där du får ett gratis lån under 30 dagar och t.ex. Lendo har ofta en kampanj där de bjuder på uppläggningsavgiften om du tar ett lån via dem. Vi uppdaterar vår tjänst med aktuella kampanjer direkt när de startar.

Summering: Kolla med låneförmedlare hur stort lån du har möjlighet att få. Håll koll på kampanjer som långivare kör. Du kan få ett litet lån gratis hos vissa långivare.

Det finns flera aktörer som väljer att göra sin upplysning genom andra upplysningsföretag, såsom Bisnode eller Creditsafe

Vill du låna en specifik summa?

Varför inte ansöka om lån hos sin egen bank, t.ex. Swedbank

För några årtionden sen fanns det inte riktigt något annat alternativ när man var i behov av ett lån. Då var enda möjlighet att hälsa på hos sin egen bank och fylla i ansökan där. Dessa tider hade bankerna monopol när det gällde utlåning av pengar i form av privatlån. Någon enkel och smidig ansökningsprocess fanns inte, utan du fick fylla i ansökan och vänta på svar en bra stund.

Nuförtiden, när nästan allt görs via nätet, har bankerna roll som långivare minskat. Visst är bankernas viktigaste produkt ännu bolån, men privatlånen har istället flyttat till mindre långivare som endast finns på nätet. Banker såsom Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken erbjuder ännu dessa dagar privatlån, men volymerna är väldigt små. Ansökningsprocesserna har dock flyttat över till nätet, men ansökningsprocessen är mer komplicerad än hos t.ex. Ferratum. Kraven hos bankerna är också mer stränga än hos nätbaserade långivare. Detta betyder iofs. att du kan få en lägre ränta när du ansöker hos banken, men då måste din ekonomi också vara i skick.

Om du absolut vill jämföra alla lån på marknaden, så kan du bra skicka in ansökan till din egen bank eller någon av de andra storbankerna. Du får dock bereda dig på en lite längre behandlingstid. Så om du vill ha ett snabbt lån, rekommenderar vi att du ansöker hos en nätbaserad långivare. Vissa banker har också krav om att du måste ha en säkerhet får lånet, så detta måste du även räkna med om du vill ansöka hos dem. Alla långivare som vi presenterar kräver ingen säkerhet får lånet.

lån utan uc

Vad är kraven för att få låna pengar?

Detta är ett ämne som ofta kommer upp i artiklar där sms lån behandlas. Ofta nämns det att snabblånsföretag inte har några krav och man lånar ut pengar till varje som skickar in ansökan. Detta antagande stämmer inte alls, även om kraven ofta är lägre än hos bankerna. Iom. lite lägre krav så kräver långivarna ändå mer ränta än storbankerna. Här är de viktigaste kraven som långivarna ställer när du ansöker hos dem.

  1. Du måste vara myndig och helst över 20 år gammal.
  2. Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  3. Du måste ha en deklarerad inkomst.
  4. Har du en aktiv skuld hos Kronofogden, kan du inte få ett privat- eller snabblån.

Listan ovan ger kanske bild av att du kan få ett smslån hur lätt som helst. Den tredje punkten berättar inte exakt vad som krävs. Vissa kan kräva endast en inkomst på 24 000 kr per år, medan andra kräver 130 000 kr. De företag som endast erbjuder snabblån, kräver oftast en lägre inkomst än de som också erbjuder större privatlån. Långivarna som erbjuder små lån lovar att de kan bevilja lån snabbt, så de kan inte ha alltför höga krav om de skall kunna hålla sina löften.

Betalningsanmärkningar betydde tidigare alltid direkt avslag på ansökan, men nuförtiden är detta inte alltid sant. Flera långivare tar också emot ansökningar av personer som har betalningsanmärkningar. Så lån med betalningsanmärkningar är i dagens läge möjligt, men kräver att du går igenom en lite längre process. Här vill långivaren gå igenom hur din betalningsförmåga kommer att se ut i framtiden, så de kan vara säkra på att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Aktivt skuldsaldo sätter dock alltid stopp för nya lån. Om du har skuldsaldo hos Kronofogden, skall du inte ansöka om nya lån.

Summering: Kolla att du uppfyller de krav som nämnt. Möter du dessa krav, så kan du fylla i en ansökan. En fast inkomst är det viktigaste kravet. Betalningsanmärkningar betyder inte direkt avslag på ansökan. Har du en skuld hos kronofogden, skall du inte ansöka om mera lån.

Hur fyller jag i en låneansökan?

Som vi tidigare nämnde, så behöver du inte marschera till banken för att ansöka om lån mer. Snabblån och privatlån ansöker man om på nätet lättast och svar på sin ansökan för man direkt på skärmen.

Om vi tar på Ferratums låneansökan som exempel, så får vi en rätt så god bild över hur en låneansökan på Internet ser ut. Ferratum beviljar nuförtiden mest kontokredit, vilket gör att de endast låter kunden välja summan i början av ansökan. Kontokrediter har ingen bestämd återbetalningstid, då de fungerar mer som ett kreditkort. I Ferratums ansökan ser du direkt de viktigaste villkoren före du börjar fylla i uppgifter. Du ser direkt hur mycket du måste betala per månad, info om återbetalningstider, effektiv ränta och ett låneexempel där man går igenom vad det kostar om du lånar 10 000 kr.

I början av låneansökan behöver du endast fylla dina viktigaste kontaktuppgifter och ditt personnummer. Dessa uppgifter används i nästa steg, då du skall identifiera dig. BankID är det smidigaste sättet att säkerställa sin identitet, så du måste ha BankID aktiverat för att kunna gå vidare.

Efter identifieringen får du fylla i uppgifter gällande din ekonomi och livssituation. Efter detta måste du ännu godkänna några villkor och sedan skickas din ansökan iväg. Det borde inte ta länge före du får svar på låneansökan direkt på skärmen. Om ansökan blir godkänd måste du ännu klicka dig vidare, så får du sedan pengarna utbetalt till ditt konto.

Hem » Låna pengar
Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com