Privatlån av över 40 olika långivare

Vi vill hjälpa dig hitta marknadens bästa privatlån! Börja med att välja just den lånesumma du vill ansöka om och välj sedan en långivare som erbjuder just det lån du är ute efter.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Privatlån - lån utan säkerhet med ansökan på Internet

Privatlån kan man dessa dagar ansöka om på Internet direkt. Mer behöver man inte gå till banken för att ansökan, då man istället kan sköta allt via sin mobil. Den största delen av os alla som ansöker om privatlån, använder lånet för konsumtion. Konsumtionslån, eller blancolån, används för inköp av antingen produkter eller tjänster. Lånet kan du använda hur du än vill, då långivaren sällan frågar vad du tänker använda lånet till. Privatlånen som beviljas dessa dagar är mellan 5 000 och 600 000 kronor. Jämfört med sms lån så är det rätt så stora summor vi talar om. P.g.a. detta rekommenderar vi att du noga går igenom din egen ekonomi före du börjar ansökan. Om du söker om en stor summa, så måste du vara beredd på att betala tillbaka lånet över flera år.

Återbetalningstiderna för privatlån kan sträcka sig upp till 15 år, vilket gör att du måste planera in lånet långt in i framtiden. Även om du väljer en lång återbetalningstid, så kan du ändå göra in extra betalningar när du har möjlighet. Extra betalningar bokas in på kapitalet, vilket gör att kommande betalningars räntedel blir mindre.

Lånen man ansöker om på nätet är i regel alla utan säkerhet. Dvs. du behöver inte ge bort någonting som säkerhet för att få låna. Om du t.ex. tog ett billån när du köper en ny bil, så skulle banken stå som ägare till bilen medans du betalar av lånet. När lånet är avbetalt så blir du automatiskt ägare av din bil. Om du av någon orsak inte skulle ha möjlighet att betala av lånet, så går äganderätten till banken och de har rätt att sälja bilen vidare. När du ger en säkerhet för lånet, så vet banken att de i varje fall kommer att få en stor del av pengarna tillbaka även om du inte betalar. Risken blir därmed mindre och de kan erbjuda dig en lägre ränta.
Ansöker du om ett lån utan säkerhet, så måste långivaren försäkra sig om att du verkligen betalar tillbaka lånet. En större risk för långivaren leder till att de erbjuder dig en högre ränta.

Lånen man ansöker om på nätet är i regel alla utan säkerhet.

privatlån ränta

Ansöka om privatlån

Före du börjar fylla i ansökan, så lönar det sig att gå igenom grundkraven som långivaren ställer för varje person som ansöker. De två viktigaste kraven brukar vara fast inkomst och att du är folkbokförd i Sverige. Om du inte möter dessa krav, så brukar man få avslag direkt. Dessa frågor brukar vara sådana som ger en bild åt långivaren om hur kunden har möjlighet att sköta sitt lån de kommande åren. Dessa två krav låter ändå den största delen av Sveriges befolkning ta ett privatlån.

Det som kan sätta stop för vissa kunder, är en gammal betalningsanmärkning. Tidigare var det nästan omöjligt att få ett lån om man hade en anmärkning. Nuförtiden har långivarna en policy, som tillåter dem att i vissa fall erbjuda lån åt personer som har en betalningsanmärkning. Om du är i denna situation, lönar det sig att verkligen fundera om du behöver lånet. Själva låneprocessen är i detta fall även lite längre än vanligt, då den sköts manuellt på långivaren sida. Om du istället ännu har skuld hos Kronofogden, så är det omöjligt för dig att få ett nytt lån.

Nuförtiden har långivarna en policy, som tillåter dem att i vissa fall erbjuda lån åt personer som har en betalningsanmärkning.

Jämför privatlån och hitta lånet med lägst ränta

När det gäller just större lån, så är det viktigt att du jämför alla de alternativ som finns på marknaden. En lite lägre ränta kan spara dig en hel del pengar i långa loppet. Så före du börjar fylla i ansökan, rekommenderar vi att du går igenom din egen ekonomi och ser vilken återbetalningstidtabell och månadskostnad skulle passa dig. Nästan varje långivare har en räknare på sin sida där du kan välja summa samt återbetalningstid och se hur mycket det skulle kosta per månad. Om du snabbt vill jämföra privatlån, kan du även göra det i vår tabell. På detta vis får du en snabb överblick om hur stor månadskostnaden blir. I vår tabell hittar du även kontokredit, som skiljer sig en del från vanliga privatlån. Den verkliga kostnaden är inte direkt synlig när du ansöker om lånet, även om du ser räntan direkt. Totala kostnaden beror på om du använder hela krediten och hur länge du använder den.

Lägst ränta hittar du med största säkerhet hos en låneförmedlare. Istället för att gå igenom varje enskild långivare själv, kan du låta någon annan göra jobbet åt dig helt gratis. För att få ett bindande erbjudande av en långivare, måste du alltid fylla i hela ansökan. Detta tar en evighet och kräver en del jobb. Allt går mycket snabbare om du skickar in en ansökan till en låneförmedlare, som sedan skickar din ansökan vidare. Svar på din ansökan får du direkt från förmedlarens sida och du kan klicka dig vidare för att slutföra ansökan om du hittar ett bra erbjudande. Räntan och avgifterna som nämns i erbjudanden är bindande och lånet beviljas bara du följer de instruktioner som krävs för att slutföra ansökan. De flesta förmedlarna tar en kreditupplysning hos UC, så själva långivaren inte behöver ta en själv. På detta sätt undviker du alltför många förfrågningar.

Att ansöka om privatlån direkt hos långivaren eller en låneförmedlare kostar dig ingenting. De låneerbjudanden du får binder dig heller till något, utan du kan tacka nej till dem alla om du vill. Om du tackar nej till alla erbjudanden, kan du i vissa fall ännu få reklam från långivarna. Denna reklam kan du dock säga upp genom länken du hittar i nyhetsbrevet.

Privatlån utan UC

UC står för Upplysningscentralen, som är marknadens största kreditupplysningsföretag. UC skapades av de största bankerna i Sverige för flera årtionden sen. Bankerna gör sina kreditupplysningar hos denna tjänst, då kunder ansöker om lån hos dem. UC var länge standard för alla långivare, men nuförtiden finns även andra företag som erbjuder kreditupplysingslösningar. T.ex. Bisnode och Creditsafe används av en del långivare idag.
De som vill ansöka om privatlån utan UC, gör det för att slippa få en förfrågan i UC:s register. Alltför många förfrågningar hos UC kan leda till problem om man i framtiden skulle behöva bolån från banken. Förfrågningar av företag som erbjuder smslån är något som de flesta av oss vill undvika. När det gäller privatlån, är det oftast UC som används av långivarna. Detta p.g.a. de stora summorna som erbjuds. När långivaren ger ut lån utan säkerhet, vill man göra en noggrann kontroll av låntagarens historik.

I vår tabell finns det en möjlighet att endast visa de företag som erbjuder lån utan UC. Det räcker att du kryssar i “Lån utan UC” i början av tabellen, så får du fram de rätta alternativen.

UC var länge standard för alla långivare, men nuförtiden finns även andra företag som erbjuder kreditupplysingslösningar. T.ex. Bisnode och Creditsafe används av en del långivare idag.

Sammanfattning

Ett privatlån kan man lätt ansöka om på nätet och du behöver inte ge någon säkerhet för att få lånet. Då detta är ett lån utan säkerhet, så är lånet aningen dyrare. Konsumtion är det vanligaste ändamålet för privatlån. Återbetalningstiden kan sträcka sig upp till 15 år.
Alla långivare ställer vissa grundkrav på den som ansöker. Om du har en betalningsanmärkning kan det bli svårare att få lån och har du en skuld hos Kronofogden är det nästan omöjligt.
Privatlånen som erbjuds är mellan 500 000 och 600 0000 kronor. Då det handlar om så stora summor, måste den som söker gå igenom sin ekonomi för att se om man alls har råd att betala tillbaka hela lånet. Om man endast vill se hurudant lån man möjligtvis skulle få, lönar det sig att skicka sin ansökan till en låneförmedlare. Då får man flera icke-bindande erbjudanden, som man i lugn och ro kan gå igenom.
Under själva ansökan, hämtar långivaren en kreditupplysning från antingen UC eller ett annat upplysningsbolag.

Hem » Privatlån
Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com