Snabblån utan UC - jämför alla lån

Vi vill hjälpa dig hitta marknadens bästa snabblån! Börja med att välja den lånesumma du är ute efter och välj sedan en långivare som möter dina krav.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Hur fungerar ett snabblån?

Snabblån är en produkt som flera långivare på Internet bjuder ut åt personer som är i akut behov av pengar. Snabblånen uppkom runt år 2005 och deras popularitet har vuxit snabbt efter det. I början var procedurerna inom branschen i stil med vilda västern. Räntorna var i flera fall skyhöga och det var alltför lätt att ansöka om lån i en annan persons namn. Det var också lätt att ta ett lån hos varje företag som erbjöd snabblån, vilket gjorde att man snabbt kunde dra på dig en stor skuldbörda med flera små lån. Flera företag var med intresserade av att bevilja lån istället för att göra en noggrann kreditbedömning när kunden fyller i ansökan. Detta fick pågå en bra stund, även om problemen togs upp i medier i flera omgångar. Med tiden fick snabblånen en del begränsningar genom lagändringar. Med åren har branschen reglerats allt mer, vilket lett till att några företag försvunnit och nya aktörer dykt upp.

Nuförtiden har snabblånsföretagen flera regler som de måste följa, om de vill fortsätta låna ut pengar. Alla långivare är registrerade hos Finansinspektionen måste följa de regler som nämns i lagen. Under den senaste tiden har det skett en del lagändringar som begränsar den ränta långivarna kan ta. Tidigare lagändringar har t.ex. påverkar hur de som söker lån måste identifiera sig under själva ansökan. Detta har gjort att BankID blivit standard för alla långivare.

Snabblånet har dock samma principer som i början. Lånet kan du söka om på Internet, svar får du direkt på skärmen och pengarna betalas ut till ditt konto efter att ansökan är slutbehandlad. När lånet syns på ditt konto, beror på när utbetalningen görs och vilken bank långivaren har. Har du samma bank som långivaren så syns pengarna direkt. Får du lånet utbetalt före kl. 13 och du har inte samma bank som långivaren, så syns pengarna på ditt konto runt kl. 18.

Lånet kan du söka om på Internet, svar får du direkt på skärmen och pengarna betalas ut till ditt konto efter att ansökan är slutbehandlad.

snabb lån

Snabblån utan UC

Låna kan man nuförtiden även utan en kreditupplysning hos UC. Långivarna måste i varje fall göra en kreditupplysning, men det är inte ett måste att göra den hos UC. På marknaden finns idag ett fåtal andra bolag som sysslar med kreditupplysningar. De mest kända är Bisnode och Creditsafe. Den största orsaken varför alla inte vill ha en förfrågan hos UC, är att då får även banken syn på dem om man i något skede söker om ett större lån hos den. Som om du inom en snart framtid vet att du har tänkt ansöka om bolån, så lönar det sig att undvika extra förfrågningar hos UC.
Vid varje låneansökan, hos antingen banker eller snabblånsföretag, så går varje kund igenom en scoringprocess. Din scoring bestämmer hur stor risken är att du inte betalar tillbaka lånet och därmed bestäms din ränta. För att få fram din scoring så används uppgifter från din ansökan, statistik och kreditupplysningen.

Tidigare var det som sagt lite vilda västern när det gällde lånevillkor och ränta för dem som ansökte. Om du inte skött din ekonomi tidigare, så kan du även nuförtiden bereda dig på en högre ränteprocent än vad du tänkt dig. Om långivaren tror att det finns en risk att du inte betalar tillbaka, så är en högre ränta enda sättet att gardera sig för risken att de aldrig ser sina pengar igen. För de som har pengar och inte behöver ta lån, kan det vara lätt att döma andra som inte skött sin ekonomi lika bra. Livet har kanske inte gått just som man tänkt och oförutsedda händelser kommit när man minst väntade dem. I dessa situationer kan ett snabblån vara den enda utvägen.
Det är dock alltid upp till den som ansöker, att själv avgöra om smslån är den enda utvägen. Lagstiftarna gör så klart det bästa att vi inte överskuldsätter oss, men detta hjälper inte i alla fall. Finansinspektionen har inte möjlighet att reagera så snabbt som de skulle vilja, om man märker att befolkningen skuldsätter sig i alltför snabb takt. Om du vill låna utan säkerhet, så kan du bra använda de företag som vi listat i tabellen. Där hittar du endast företag som är registrerade hos Finansinspektionen. Om du måste låna pengar, med eller utan UC, så hittar du ett bra alternativ i vår tabell.

Dessa dagar har 97,5% av alla svenskar mellan 21 och 50 år någon typ av Bank ID.

Är snabblån ett alternativ om man akut behöver pengar?

Här kunde man svara både jag och nej. Snabblån skall endast användas för ändamål som akut kräver finansiering och du vet att du kan betala tillbaka hela lånet inom några veckor. Om du blir tvungen att åka till tandläkaren, får en saftig räkning på köpet och inte har tillräckligt med pengar på kontot så kan ett snabblån vara det enklaste alternativen. Enklaste betyder dock inte att det är den bästa lösningen. Idealsituationen vore den, att du har pengar på sparkontot och du kan denna gång betala tandläkarfakturan med dessa pengar.

Alltid går saker inte som dom borde och därför kan ett snabblån vara ett hjälpmedel när du inte har pengar på kontot. Nu antar vi att du har ekonomin i skick och kan lätt betala fakturan som snabblånsföretaget skickar dig. Om du måste fundera extra långt om du har möjlighet att betala fakturan, så skall du skippa snabblånen direkt. Om du drar på dig ännu mer skulder, så kan det leda till en ond cirkel.
Vill du t.ex. shoppa kläder och skulle vilja finansiera inköpen med snabblån, så måste du absolut tänka om. Istället kan du sätta dig i soffan och kolla på ett avsnitt av lyxfällan. Se hur människor använder sina pengar och fundera sen om du verkligen behöver låna pengar för att shoppa.

lån utan uc

Snabblån till inkasso och vidare till Kronofogden

Om du låter bli att betala tillbaka snabblånet, så flyttas lånet till inkasso för indrivning. När ärendet är hos inkassobolaget har du redan dragit på dig en påminnelseavgift och en inkassoavgift. Om du ännu har flyttat fram förfallodatumet hos långivaren, kommer där också extra avgifter. Du märker redan i detta skedel att ditt lilla lån på några tusen har snabbt vuxit och du har inte möjlighet att betala hela summan på en gång. Om du gör upp en avbetalningsplan hos inkassoföretaget, kommer det till ännu mer avgifter och ränta.

Skulden flyttas efter detta till Kronofogden för indrivning, om du inte håller dig till betalningsplanen. Nu märker du igen att där kommer fler avgifter och summan växer ännu mer. Om du i detta skede inte betalar av hela skulden inom 10 dagar, så resulterar detta i en betalningsanmärkning.

Snabblån kan alltså vara en utväg för den som planerar sina inkomster och utgifter väl, men kan leda till större problem hos dem som varit lata med planeringen av sin egen ekonomi.

Om du gör upp en avbetalningsplan hos inkassoföretaget, kommer det till ännu mer avgifter och ränta.

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com