Smslån med BankID - jämför över 40 olika långivare

Smslån med hjälp av BankID

Lånar du pengar på Internet så kommer du att stöta på ett skede i ansökan där du måste identifiera dig. När snabblånen kom på marknaden för över 10 år sedan, var denna process ofta väldigt ytlig. Ofta räckte det att man antingen skickade in en kopia på sitt ID eller ägde det mobilabonnemang man använde för att skicka in ansökan. Detta kom att leda till en hel del bedrägerifall hos långivarna, som i sig ledde till lagändringar som tvingade långivarna att stärka sin identifieringsprocess. Nuförtiden när du ansöker om lån, så måste du i början av ansökan alltid gå igenom identifieringsprocessen hos BankID. Om allt går ok, så får långivaren ett positivt svar från tjänsten och du kan fortsätta med din ansökan. Detta är på alla sätt mycket smidigare än att skicka in kopia eller liknande.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

BankID är standardlösningen hos de flesta långivarna

BankID kom att bli den lösning som alla långivare börja använda. Senare kom även mobilt BankID med i bilden, iom. att vi med tiden gått till använda mobilen istället för datorer när vi surfar på Internet. Mobila versionen av BankID har snabbt blivit den mest använda typen och användningen av vanliga BankID kommer förmodligen att dala i framtiden. Behöver du ett snabbt smslån, så är e-legitimation den enda vägen.

Sköter du dina ärenden hos skatteverket, försäkringskassan, CSN och banken på nätet så är BankID ett måste. Det är en universallösning för identifiering som fungerar hos flera företag nästan alla myndigheter.

lån med mobilen

Beställa BankID

Har du inte skaffat dig e-legitimation ännu, så är det på tiden att du gör det nu. Du slipper en massa jobb om du istället använder e-leg för att logga in hos myndigheter eller skriva under dokument. Allt kan du göra lätt hemma på din dator eller via mobilen. Nedan har vi ännu länkar till de största bankers hemsidor där de går igenom hur man ansöker om BankID.

http://www.nordea.se/privat/vardagstjanster/internet-mobil-telefon/bank-id.html

http://www.handelsbanken.se/bankid

https://www.swedbank.se/privat/digitala-tjanster/mobilt-bankid/

http://seb.se/bankid

Obs! Ditt BankID är alltid personligt. Dela aldrig med dig pin-kod du använder för att identifiera dig. Skriver du, eller någon annan, under något med ditt BankID har underskriften samma vikt som din fysiska underskrift. Håll alltså alltid koll på var och hur du använder ditt BankID.

Flera av oss har säkert funderat på hur säkert det är att använda BankID. Tekniken går hela tiden framåt och flera statliga tjänster flyttas över till Internet. Att använda elektroniska betalningar eller legitimation är idag säkrare än att använda mer traditionella metoder. När det gäller elektroniska metoder, så är ofta människan den svagaste länken. Ofta är det just olika typer ”phishing” som leder till bedrägerifall. Phishing är t.ex. om får ett e-mail som ser ut att vara från en egens bank, där man bes mata in sina inloggningsuppgifter. Kriminella får då tillgång till din nätbank och kan då flytta över pengar till sitt eget konto.

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com