Hitta ett passligt omstartslån hos oss

Vi vill hjälpa dig hitta marknadens bästa omstartslån! Börja med att välja den lånesumma du är ute efter och välj sedan en långivare som möter dina krav.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Vad är ett omstartslån?

Ett omstartslån är en kredit för dem som inte mer anses vara kreditvärdiga hos majoriteten av långivarna. För att hamna i denna situation, har du förmodligen betalningsanmärkningar och/eller en skuld hos Kronofogden. Om du är i denna situation, så finns det som tur några banker som kan hjälpa dig. Det har dock under den senaste tiden kommit nya banker på marknaden som hjälper person som har låg kreditvärdighet. Hos dessa väljer man istället att se på personens framtid, istället för att endast kolla på historiken.

Omstartslån har tidigare endast beviljats åt personer som inte haft några betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning har alltid varit en stark negativ indikator hos banker och kreditbolag. Nya tekniker och tjänster dock har gjort analysen av låntagare mer avancerad, där man inte endast koncentrerar sig på betalningshistorik. Detta är en process som kräver mer av både långivare och låntagare, men är ett måste du har en lite sämre kreditvärdighet. Betalningsanmärkningar tas med i riskanalysen hos varje kund, men ger inte direkt avslag. Man får dock bara beredd på att förklara varför varje anmärkning uppkommit, för att ge en bättre bild om hur man hamnat i denna situation. Om man endast har en anmärkning p.g.a. en obetald faktura för mobilabonnemanget, så skall den inte ställa till med några problem. Om du ansöker om omstartslån hos din egen bank, har de en ganska god bild om hur du skött din ekonomi. Men går du istället till en annan bank eller långivare, så har de svårt att få en bild om hur din betalningsförmåga sett ut och hur den kommer att se ut i framtiden.

Om du ansöker om omstartslån hos din egen bank, har de en ganska god bild om hur du skött din ekonomi.

omstarts lån

Omstartslån från banken – möjligt med betalningsanmärkning?

Banker som erbjuder lån och andra tjänster har inga problem att hitta nya kunder och därför är omstartslån inte den mest populära produkten i bankens sortiment. Därför kan de ställa rätt så höga krav för den som ansöker om omstartslån. P.g.a. detta har vissa mindre långivare börjat hjälpa dem som inte får lån någon annanstans. De tar hjälp av tjänster såsom Instantor, för att få en bättre bild av hur du använder dina pengar. Instantor går igenom ditt bankkonto och ser om dina inkomster och utgifter är i balans. Detta kombinerat med en längre låneansökan och en noggrann genomgång av din kredithistorik ger en rätt så bra bild om hur du kan sköta dina betalningar i framtiden.

P.g.a. detta har vissa mindre långivare börjat hjälpa dem som inte får lån någon annanstans.

Omstartslån med skuldsaldo

När det kommer till skuldsaldo hos Kronofogden, så kan det vara svårare att hitta någon som låter dig samla dina lån. Betalningsanmärkningar är i vissa fall ok, men skuldsaldo brukar betyda avslag hos långivare som erbjuder omstartslån. Detta brukar gälla även om din betalningsförmåga är god. Det finns dock några alternativ för dig med skuldsaldo. Vissa P2P-långivare kan godkänna ansökningar med skuldsaldo, men bered dig på en högre ränta än vanligt.
Vår rekommendation skulle i detta fall vara Marginalen Bank, som erbjuder omstartslån åt privatpersoner. Detta är dock ett privatlån som kräver säkerhet, så riktigt alla passar lånet inte. Om du har funderat på att skaffa en bostad, kan omstartslånet vara för dig. Du kan då använda den nya bostaden som säkerhet. Själva lånet kan du använda till vad du vill, men har du skuldsaldo hos Kronofogden måste du först betala av denna skuld.

Om du redan är kund hos Marginalen Bank, rekommenderar vi denna lösning. Om du inte ännu är kund hos dem, kan du ändå skicka in en ansökan.

Hem » Samla lån » Omstartslån
Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com