P2P-lån - jämför över 40 olika långivare

P2P-lån – så kan du låna pengar av privatpersoner

Nästan varje långivare idag är ett privat företag som själv lånar pengar som de sedan lånar ut åt privatpersoner i form av snabblån och privatlån. Långivarna finansieras oftast av banker eller andra större kreditinsitut. P2P-långivare vill istället fungera som en handelsplatform mellan finansiärer och låntagare. I detta sammahang är både finansiärerna och låntagarna privatpersoner.

Nedan har vi de tre största peer-to-peer platformerna i Sverige. Dessa rekommenderar vi om du vill låna pengar av andra privatpersoner.

 
Lendify

 • Lån från 20 000 till 500 000 kr.
 • Återbetalningstid på 1 till 10 år.
 • Räntan varierar mellan 2,95 och 21,58%.
 • Lendify använder UC och accepterar inte betalningsanmärkningar.
Ansök hos Lendify här

Brocc

 • Lån från 10 000 till 350 000 kr.
 • Löptid på 180 dagar till 10 år.
 • Fast månadsavgift istället för ränta.
 • Brocc använder inte UC och du kan ansöka även om du har en betalningsanmärkning.

 

Ansök hos Brocc här

Loanstep

 • Erbjuder små lån på 3 000 till 5 000 kr.
 • Återbetalningstid på 14 dagar till 3 år.
 • Ränta på 11 till 1025%.
 • Loanstep låter dig ansöka om du har en anmärkning och de använder inte UC.
Ansök hos Loanstep här
smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Så fungerar P2P-utlåning

Engelska termen för denna typ av lån är peer-to-peer lending och betyder att privatpersoner lånar pengar åt varann direkt. För att göra saker och ting lättare så har det uppkommit flera P2P-platformer som vill fungera som mellanhand. Denna mellanhand är dock en nödvändighet, då utlåning av pengar innehåller mycket byrokrati. Den avancerade digitaliseringen har lett till att dett uppkommit marknadsplatser som sköter om byrokratin, tar emot ansökningar samt investeringar och sköter ärenden som flyttas till inkasso. En av dessa tjänster är t.ex. Lendify. Lendifys uppgift är att låta dig som privatperson antingen låna eller investera pengar. P2P-lån fungerar kort på följande vis:

  1. Den som investerar pengar måste först skapa ett konto och sedan föra över pengar till tjänsten.
  2. När pengarna är på investeringskontot kan man börja gå igenom de låntagare som skickat in in ansökan.
  3. Peer-to-peer platformen upprätthåller en lista över alla de som ansöker. För varje låntagare kan du se uppgifter gällande deras inkomster, utgifter mm.
  4. P2P-platformen räknar också ut ett score-värde för varje låntagare, så långivarna får en snabb överblick över låntagarna och deras risk.
  5. Långivarna kan sedan antingen välja manuellt åt vem de lånar ut pengar eller sen kan de investera genom en automatisk process. Den automatiska processen investerar små summor i lån inom den riskkategori långivaren definierat.
  6. Låntagarens lån bli beviljat när tillräckligt många personer investerat i lånet.
  7. Efter detta blir lånet utbetalt på låntagarens konto.
  8. Återbetalningen sker via P2P-platformen och långivarna ser direkt vem som betalar tillbaka i tid enligt återbetalningstidtabellen.
lån med mobilen

Investera i P2P-lån

De personer som valt att låna ut sina pengar genom P2P-platformer vill diversifiera sina investeringar och därmed minska sin risk. Du som låntagare betalar ränta åt dessa privatpersoner, istället för att betala till enskilda företag som beviljar lån. Är du ute efter ett lån, så kan du bra skicka in en ansökan till någon av de P2P-långivarna vi nämnt ovan. Låneansökan är en helt vanlig ansökan och lånet är ett helt vanligt privatlån.

Vill du själva investera i P2P-lån, kan du göra det via plattformens hemsida direkt. De har också en noggrann genomgång om hur mycket du kan väntas tjäna på att låna ut pengar. Största delen av aktörerna har också en automatisk process som gör investeringarna åt dig, så du inte behöver själva gå igenom alla ansökningar som kommer in.

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com