Vad är låneskyddsförsäkring och hur fungerar den?

Vad är låneskyddsförsäkring?

Låneskydd är en försäkring som ger dig trygghet om du skulle blir arbetslös eller sjukskriven. Låneskyddsförsäkringen täcker dina låneutgifter när livet inte går enligt plan. Om du skulle blir arbetslös, behöver du inte oroa dig om ränta eller amorteringar under den tiden. I Sverige har denna typ av försäkring inte funnits alltför länge, men i t.ex. USA och Storbritannien har denna typ av försäkring funnits länge.

Varför borde du fundera på låneskyddsförsäkring? De flesta av oss hamnar sällan i den situation, där vi skulle bli sjukskrivna eller arbetslösa. Det är dock en god idé att gå igenom statistik gällande sjukskrivningar för din bransch och hur framtiden ser ut för det företag du jobbar. Om du ser att det ens finns en liten risk, så lönar det sig att kolla på låneskyddsförsäkringar. Skulle du råka blir sjukskriven, slipper du oroa dig över möjliga betalningsanmärkningar och liknande.

lån med mobilen

Vad kostar en låneskyddsförsäkring?

Något specifikt pris för denna försäkring finns inte. Du får en bild av hur stor premien kommer att bli, om du tar 6–8% av den ersättning du skulle behöv för att täcka dina lånekostnader. Om du t.ex. betalar 3000 kr per månad i låneutgifter, skulle premien bli mellan 180 och 240 kr per månad. Skulle du istället skulle lägga undan denna summa varje månad, får du spara länge om du vill använda din reservkassa för att betala av dina lån i t.ex. 12 månader.

De flesta av oss kan teckna en låneskyddsförsäkring. De viktigaste kraven är att du är fullt arbetsför och du har en tillsvidareanställning. Förutom detta så måste du vara inskriven i en svensk försäkringskassa och vara folkbokförd i Sverige. Du får inte vara medveten om förestående varsel eller uppsägning och heller inte ha någon existerande sjukdom som kan medföra arbetsoförmåga.

Vem erbjuder låneskyddsförsäkring?

Ansöker du om lån på Internet hos en förmedlare eller ett större kreditinstitut, får du oftast ett erbjudande under ansökan om att teckna en låneskyddsförsäkring. På detta sätt behöver du sen inte skilt ansöka om försäkringen i ett senare skede. Om du tror at du behöver försäkringen, kan du sköta den på samma gång som du ansöker om lån.

När gäller låneskyddsförsäkringen?

  • Du kan få ersättning från försäkringen under 12 månader.
  • Ersättning kan du få först då du uppfyllt kvalifikationstiden på 3 till 12 månader.
  • Försäkringen har även en karensperiod på 30 dagar. Dvs. du får din ersättning först efter denna tid gått ut.
  • Försäkringsbolaget har även rätt att kräva intyg som bevisar att du är arbetslös eller sjukskriven.
  • Kom ihåg att kontakta försäkringsbolaget direkt när du behöver utnyttja försäkringen.
smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com