Låna 10 000 kr - jämför över 40 olika långivare

10000 kr lån snabbt och smidigt utan UC

Ett snabbt lån på 10 000 kr är ett av de vanligaste lånen vi svenskar ansöker om. Marknaden är fylld av aktörer som är villiga att låna denna summa i form av antingen snabblån eller blancolån. Iom. detta kan du få låna summan med antingen väldigt kort återbetalningstid eller över en längre period. Ansökningsprocessen fungerar dock på samma sätt hos båda lånetyperna. Fyll i ansökan, verifiera din identitet med BankID, få svar om ditt lån blev beviljat eller inte. Om du får godkänt svar, betalar vissa långivare ut lånet direkt. Andra långivare kan ta 1-2 dagar på sig att betala ut lånet. Sms- eller snabblån brukar man få på kontot ännu samma dag. Om du också vill ha ett lån utan kreditupplysning hos UC, så lönar det sig att välja ett snabblån istället för privatlån.

Börja med att välja den summa du är ute efter i rutan nedan. Om du redan vet vilken återbetalningstid du vill ha, kan du också välja den direkt i början. Efter detta får du alla passliga alternativ framför dig och du kan välja en långivare som passar dig.

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Tänk på detta när du vill låna 10000 kr

  • När du vill låna en lite större summa, såsom 10 000 kr med låg ränta, så är det viktigt att du hittar det rätta lånet som passar dig. Om du märker att du inte har möjlighet att betala tillbaka någon månad, p.g.a. arbetslöshet eller sjukskrivning, så måste du ha en lösning för denna situation. Är du en lång period sjukskriven eller arbetslös, kan det ställa till med problem hos långivaren när de inte får sina betalningar. Om du oroar dig för detta kan låneskyddsförsäkring vara något för dig.
  • Vill du vara säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid, kan du försäkra dig om att långivaren låter dig flytta fram betalningsdatum. Vissa låter en flytta fram det med några veckor och vissa låter en flytta fram med någon månad. Långivarna har ingen skyldighet att erbjuda denna tjänst, men flera har valt att göra det. Observera att denna tilläggstjänst inte är gratis, utan det kommer till avgifter och ränta. Avgiften som tillkommer är dock mindre än den som skulle kolla till om du bara låter bli att betala.
  • Den kanske viktigaste faktorn, är att välja rätt lån. Har du betalningsanmärkningar sen tidigare är dina alternativ mer begränsade, då de flesta ger ett nekande svar åt dem som har någon slags betalningsanmärkning. För att undvika detta, rekommenderar vi att du kryssar i ”Lån med betalningsanmärkning” i vår tabell, så du får fram endast de långivare som passar dig.
  • Om du redan vet hur mycket du kan betala av varje månad, lönar det sig att ta hjälp av en låneförmedlare före du börjar skickar in ansökningar. Deras räknare brukar visa hur stor månadskostnaden brukar bli och du kan då kolla hur stort lån du möjligtvis kunde få. Förmedlarnas räknare visar dock endast ett exempel och du måste fylla i en ansökan för att få ett slutligt svar.
lån med mobilen

Hur låna 10 000 kr utan kreditupplysning hos UC?

Om du vill undvika en förfrågan hos UC, så skall du bara kolla på de mindre aktörerna som erbjuder lån på Internet. Söker du om lån på 10 000 kr hos Swedbank, så är det 100% säkert att de gör sin kreditupplysning hos UC. Flera andra långivare använder sig av antingen Bisnode eller Creditsafe när kunder fyller i ansökan hos dem. Flera tror att det finns långivare som inte gör någon upplysning alls, men detta är absolut inte möjligt. Skulle något företag skippa upplysningen helt för sina kunder, kommer de förmodligen aldrig att få sina pengar tillbaka. Det hör till god kreditgivningssed att göra en fullständig kreditupplysning under ansökans gång.

Är du ute efter ett lån som du kan använda för att betala av andra lån, så vill vi istället tipsa om samlingslån. Visst kan du ansöka om ett normalt privatlån, men vi rekommenderar att du läser igenom vår sida där vi går igenom samlingslån. Där tipsar vi våra läsare om att det är en god idé att gå igenom en låneförmedlare om du vill ha det bästa erbjudandet.

Till slut vill vi också nämna hur det kan gå om du inte betalar tillbaka i tid. Lånet du tar, måste betalas tillbaka i tid. Du sparar pengar om du betalar tillbaka lånet snabbare än tänkt. Skippa istället alla onödiga utgifter och koncentrera dig på att betala tillbaka lånet istället.

Om du inte betalar i tid, får du först en påminnelsefaktura. Betalar du inte av denna i tid, så skickar ditt lån till inkasso för indrivning. Om de inte lyckas med sin uppgifter så åker ärendet vidare till Kronofogden.

Du sparar pengar om du betalar tillbaka lånet snabbare än tänkt.

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com