Allt du behöver veta när du vill låna pengar hos Viaconto

Låna pengar hos Viaconto

Kort beskrivning av Viaconto som långivare

Viaconto är en långivare som funnits på marknaden ett bra tag och har hjälpt många kunder hitta ett flexibelt lån när det finns behov. Bolaget hör till VIA SMS-gruppen som bildats i Lettland redan år 2008. Man erbjuder privatpersoner små krediter om man stött på finansiella problem eller oväntade utgifter. Hela ansökningsprocessen går online och svar på sin ansökan får man direkt.

 • Viacontos rötter finns i Lettland och i Sverige har man bedrivit utlåning av pengar sedan 2015.
 • Hos Viaconto hittar du endast kontokrediter. Dvs. du erbjuds en kreditgräns som du kan göra uttag från. Du betalar ränta för den summan du lyfter in på eget konto.
 • Den största kreditgränsen du kan ansöka om är 20 000 kr. Du kan själv välja hur stor del av krediten du vill använda.
 • Lånet har i princip ingen fast återbetalningstid, då du kan använda lyfta pengar direkt efter att du betalat din senaste faktura. Om du skulle lyfta hela summan på kontot och betala tillbaka den minsta summan per månad, skulle återbetalningstiden vara 38 månader.
 • Hela ansökan fylls i online. Du behöver inte skicka in papper eller liknande när du signerar avtalet med BankID.
 • Vianconto gör en förfrågan hos Creditsafe vid varje ansökan.

Använder Viaconto UC?

Nej, Viaconto kör med Creditsafe när de gör en upplysning.

Viacontos tjänster

 • Lånet betalas ut direkt om du har konto hos Nordea. Utbetalningar till andra banker före kl. 13.30 hinner fram ännu samma dag.
 • Den enda produkten som erbjuds är kontokredit.
 • Utbetalningar under kvällar och helger.
 • Har du en betalningsanmärkning, kan du ansöka hos Viaconto.
 • Viaconto använder sig inte av UC.
 • Idetifieringen går via BankID.

Viacontos kontaktuppgifter

Holländargatan 27

113 59 Stockholm

Telefon: 0757575023

E-post: [email protected]

Kundtjänstens öppettider

Måndag           08.30 – 1700

Tisdag              08.30 – 17.00

Onsdag            08.30 – 17.00

Torsdag           08.30 – 17.00

Fredag             08.30 – 17.00

Lördag             10.00 – 16.00

Söndag            Stängt

Mer uppgifter om Viaconto

Viacontos uppgifter hos Hitta.se

Viacontos uppgifter hos AllaBolag.se

Viaconto hos Finansinspektionen

smslån kredit

Smslån är en högkostnadskredit. Om en inte har möjlighet att återbetala hela skulden, riskerar man en betalningsanmärkning. Kontakta din budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du på på hallakonsument.se

Nöjda kunder
0
Pålitliga långivare
0 +
Förmedlade lån
0

Ofta frågat om sms lån

Hur hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste sms lånet hittar du genom leta fram alla långivare, välja dem som erbjuder de egenskaper du söker i ett lån och sedan jämföra deras prissättning. Vi hos Smslånet.com har tagit fram de bästa långivarna på marknaden, så du kan lätt välja rätt egenskaper och få fram det förmånligaste alternativet. 

När du hittat rätt långivare, klicka då på “fyll i ansökan” på högerkanten i långivarens presentation i tabellen. Du kan nu börja fylla i ansökan i långivarens tjänst. Gå till tabellen här!

Har det kommit nya långivare år 2019?

Varje år kommer det nya långivare på marknaden. Alla erbjuder inte just sådana smslån som vi skrivit om på denna sidan, men det löns alltid att kolla in nya aktörer som kommer in på marknaden. Fler långivare betyder också mer konkurrens, vilket leder till lägre priser för konsumenter. Nya långivare vill ofta slå sig in på marknaden snabbt. P.g.a. detta brukar de ordna erbjudanden för nya kunder. Det lönar sig alltid att ta tag i dessa erbjudanden om du just då är i behov av ett lån. Nedan har vi en kort lista på långivare som börjat år 2019:

Var hittar jag det bästa smslånet?

Det bästa sms lånet hittar du med största säkerhet hos oss på Smslånet.com. Vi har redan flera nöjda kunder som vi hjälp hitta ett passligt lån. Alla långivare erbjuder likadana produkter och nästan det enda som ändrar är räntan och avgifter. Så när du går igenom vår tabell, kolla extra nog på varifrån räntan börjar och vilka avgifter som kommer till. Kom också ihåg att välja en långivare som erbjuder just den summa du är ute efter. Vissa långivare beviljar i vissa fall max 5000 kr. Nedan har vi några långivare som vi rekommenderar:

Varför har smslån många namn?

Smslån är också känt som snabblån eller mikrolån. Flera av dessa termer användes just i början, då smslånen kom ut på marknaden. Både snabblån och smslån används ännu idag av långivare, men ordet “mikrolån” används idag inte alltför ofta. Alla produkter som bär något av de ovan nämnda namnen, har samma funktion. Lånen är lätta att ansöka om, betalas ut snabbt på ditt konto och har ofta kort återbetalningstid. Snabblån används mer ofta idag, då sms längre inte är en del av ansökningsprocessen. De flesta snabblånen idag ansöker man om med mobilen och identifieringen sköts genom mobilt Bank ID.

Vilken långivare har lägst ränta?

Vi nämnde i ett tidigare stycke, att alla långivare som finns med i vår tabell endast meddelar var deras räntenivå börjar. Någon mer exakt siffra kan de inte ge, då räntan bestäms först då kunden fyllt i hela låneansökan. Om du vill vara säker på att hitta den lägsta räntan, så kan det vara bäst att ta hjälp av en låneförmedlare. Dessa förmedlare kan erbjuda räntor från 5%. Detta är möjligt, då de skickar din ansökan åt flera långivare på en och samma gång. På detta vis får du alltid det bästa erbjudandet.

Kan jag låna utan UC?

Absolut! Ett lån utan UC är något som flera långivare erbjuder. Observera att om de inte gör sin kreditupplysning hos UC, så gör de den hos antingen Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos dessa företag betyder dock inte att förfrågan syns hos UC. Så om du vill ha ett lån vars kreditupplysning inte syns hos bankerna, så leta efter ett alternativ som inte använder UC. I vår tabell kan du filtrera ut de långivare som gör upplysningen via UC.

Vem betalar ut smslån direkt på kontot?

När det gäller snabba utbetalningar, så gäller det att vara noggrann med vilken långivare man använder. Den viktigaste faktorn är bankkontot. Använder du samma bank som långivaren, syns pengarna direkt på ditt konto efter att du gjort utbetalningen. Har du en annan bank, så syns pengarna oftast nästa dag. Om du får din ansökan godkänd före kl. 13 och lånet betalas ut före det, kan ditt lån synas på kontot senare på kvällen. Under helger och veckoslut lönar det sig att vara extra noga med detta. I värsta fall blir ditt lån du ansökte om på fredag utbetalt till ditt konto först på måndag morgon.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Lån med betalningsanmärkning var tidigare inte möjligt, men under senare år finns det flera långivare som behandlar din ansökan även om du har betalningsanmärkningar. Dessa långivare kommer dock inte att behandla din ansökan automatiskt, då de vill gå igenom din ekonomi rätt så noggrant före de beviljar ansökan. Hur många anmärkningar och varför de uppkommit påverkar också i ansökan. Om du har flera anmärkningar p.g.a. obetalda smslån, så är chansen lite att du får ett nytt lån någonstans.

Måste jag ha en fast inkomst för att låna?

En inkomst är ett måste, om du vill ansöka om lån på Internet. Varje långivare frågat vad din inkomst är per måndag och vilken typ av inkomst det är. Utan inkomst är det omöjligt att låna pengar, då lånet ändå skall betalas tillbaka. Det är aldrig en god idé att låna pengar för att betala tillbaka gamla lån.

Smslånet.com leder dig till det bästa och förmånligaste sms lånet! I vår tabell hittar du minst 40 olika långivare som är redo att ta emot din ansökan.

© All rights reserved - Smslånet.com